Sök jobb via din android

I dessa tider är det superenkelt att söka jobb. Vi har tillgång till hela landets utbud när det kommer till arbetsplatser tack vare internet. Vi har även goda möjligheter att starta eget tack vare våra tekniska prylar som datorn och mobilen. Att springa på Arbetsförmedlingen är ett minne blott.

Oavsett om du är arbetslös eller vill byta jobb, kan du ta vara på möjligheterna som finns med att äga en smartphone. Din telefon kan du använda som verktyg för att aktivt leta och ansöka till dina drömjobb. Du kan exempelvis skriva personligt brev till arbetsgivaren via telefonen när du ligger i hängmattan eller tittar på film i soffan.

Hitta ditt drömjobb

Förutom att skriva personligt brev med din android finns det många andra saker du kan göra för att hitta ditt drömjobb. Du kan skapa en annons på Blocket eller liknande sidor, för att tala om att du finns och vilka tjänster du kan erbjuda. Men du kan framförallt söka aktivt efter jobb på Platsbanken eller Indeed och många andra ställen där jobbannonser läggs ut. Håll dig uppdaterad med de senaste annonserna tack vare den lätta tillgången via telefonen.

Skapa eget jobb

Är din kompetens inom IT eller inom ett område där du jobbar via en dator, kan du fundera på om du har möjlighet att skapa ett eget jobb. Du kan starta ett eget företag inom din kompetens och driva din verksamhet via datorskärmen eller mobiltelefonen. Det behöver dock inte bara gälla IT, utan kan handla om att driva en webbshop, marknadsföring eller kundservice. Använd din fantasi och låt inte något bli ett hinder. Det kan vara ett bra sätt att få en inkomst på om du inte hittar något jobb som passar dig.

Leta i din närhet

Många gånger finns vad vi letar efter alldeles framför näsan och så kan vara fallet även när det kommer till jobb. Leta i din närhet, fråga bekanta och vänner om de har ett jobb som kan passa dig. Du kan även be dem sprida ordet och höra sig för med deras bekanta, eller skapa dina egna kontakter genom att ta ett helt annat jobb, bara för att få in en fot någonstans.