Märkliga appar till Android

Mobilappar kan hjälpa oss med allt från träning till matlagning och förse oss med underhållning under tråkiga stunder. De flesta apparna är ämnade att bidra med någon form av nytta. Så var det dock inte alltid, under Androids barndom var de flesta apparna föga användbara. Även idag är den här typen av appar vanligare än vad man kan tro. I det här inlägget ska vi titta lite närmare på vad som finns i utbudet av appar som är väldigt märkliga, och ibland helt oanvändbara. Först ska vi göra en avstickare och kolla på en app som är allt annat än märklig.

 

Elbolaget Tibber har utvecklat en app till Android som är allt annat än oanvändbar. Med den kan du nämligen på ett enkelt sätt byta till ett av elbranschens mest framåtblickande elbolag. När du väl har bytt använder du appen för att ha koll på din elförbrukning, göra inställningar och mycket annat. Tibber är ett miljömedvetet elbolag som vill leverera el både billigare och smartare än konkurrensen. Se vad de kan göra för dig på Tibber.com/se/ och byt elbolag redan idag.

 

Watching Cute Girl

 

När du öppnar den här appen möts du av ett ansikte på en animerad japansk flicka som tittar tillbaka på dig, vilket i det stora hela är allt hon gör tills hon till slut säger någon vänlig liten fras. Du kan ge henne en virtuell kram om du vill. Appen fyller inget annat syfte förutom detta. Den gulliga flickan är som en Tamagotchi utan mening. Intressant nog har den ändå fått en hel del positiva recensioner i Play Store. Det verkar som att det trots allt finns några människor som har stor glädje av Watching Cute Girl.

The Most Useless App Ever

Det kanske verkar lite orättvist att ha med den här appen på en lista över konstiga appar, dess namn avslöjar nämligen att den inte går att använda till någonting. Det är trots allt de märkligaste apparna listan handlar om, inte de mest värdelösa. Appen består hur som helst av en enda knapp som du kan trycka på utan att någonting händer. Om du är villig att betala för en premiumversion får du en räknare som berättar för dig hur många gånger du tryckt på knappen.

Spirit Story Box

En app som designats för att jaga spöken, kan det vara någonting? Det är i vilket fall som helst idén bakom Spirit Story Box. Av appen får man veta att den hittar andar som finns i luften runt omkring oss, via den får du sen veta vad de säger. I praktiken innebär det att du när du sätter på appen får upp en massa lösa meningar och fraser på skärmen. Märkligt nog tycks andarna som finns här i Sverige prata engelska.