Så optimerar du din Android-telefon

Med Android som operativsystem på din mobiltelefon har du goda möjligheter att utforma den efter egna önskemål. Det räcker nämligen med några enkla justeringar för att din telefon ska få ännu bättre prestanda. Även om Androidtelefoner normalt fungerar på ett tillfredsställande sätt utan optimering finns det alltid utrymme för förbättring. Eftersom de flesta åtgärderna är gratis är det ett smart sätt att få en bättre mobiltelefon utan att behöva lägga stora pengar på uppgradering. Här är några enkla tips som ser till att du får ut maximalt av din telefon med Android.

 

Batteritiden är ett gissel som många smartphoneanvändare ständigt brottas med. I takt med att mobiltelefonerna blir alltmer krävande sett till mjukvara och grafik krävs det också mer ström att driva den. Om du exempelvis tycker om att spela spel eller att ta mycket bilder får du räkna med att batteritiden sjunker väsentligt. Det finns dock sätt att ordna så att batteritiden håller längre i din Androidtelefon. Ett sätt är att sänka ljusstyrkan i telefonen. Ofta behöver du inte ha den på max för att kunna urskilja vad det står på skärmen och en lägre ljusstyrka kan göra underverk för batteritiden. Ett annat tips är att avsluta apparna istället för att bara låta dem ligga vilande. På så sätt slipper de dra batteritid medan de rullar i bakgrunden.

Det är inte bara batteritiden som är av stor vikt för Androidanvändare. Även en aspekt som telefonens snabbhet påverkar förstås det generella omdömet. Eftersom många av dagens smartphoneägare använder telefonen till att surfa är webbläsaren en avgörande del av telefonens prestanda. Ändå väljer många att använda sig av en webbläsare som saktar ned telefonen och gör surfupplevelsen mindre trivsam. Genom att installera en browser som är optimerad för mobilbruk slipper du vänta på att telefonen ska stå och ladda i onödan. Ett exempel på en mobilanpassad webbläsare är Opera Mobile. Den ger dig möjlighet att surfa vart du vill utan att behöva ägna tid åt att ladda resurskrävande sidor på nätet. Om du vill göra din telefon bättre kan du också välja att ta bort appar du inte använder. Det frigör utrymme som du kan använda till roligare saker.