Så går du över från iOS till Android

iPhones blir bara dyrare och dyrare, samtidigt som Android får fler högkvalitativa budgetalternativ men som också har stora alternativ som Samsung. Det finns många anledningar till att en del flyttar från iOS till Android, men det kan ofta kännas besvärligt att ens komma igång. Du kommer strax att upptäcka att det faktiskt inte behöver vara svårt att flytta över kontakter och data du hade på din gamla mobil.

Använd Google Drive

Google Drive är det bästa alternativet här. Allt du behöver göra är att ladda ned appen på din iPhone och välj funktionen “Säkerhetskopiera”. Det här gör en backup av allt på din mobil och för över det på molnet.

När du har gjort det så behöver du bara starta igång din Android och ladda ned din säkerhetskopiering. Det här gör du enklast genom att ange ditt Google-konto där denna ligger vid installationen av din nya mobil. Om installationen redan har utförts så kan du gå in på dina inställningar, kontoinställningar och sedan lägga till det Google-kontot och sedan synkronisera. Sedan har du fört över allt från din iPhone till din Android, inte så svårt va? Även bilder, videor och sådant förs över.

Hitta nya appar

Appar är däremot en annan fråga. Många appar hos Apple är exklusiva till deras operativsystem. Det här innebär att du måste titta om appen har en motsvarande version på Android eller inte. Om den inte har det så måste du istället hitta något nytt som är likvärdigt, vilket sällan är roligt då det innebär att du får vänja dig vid en ny app.

Många appar har däremot en Android-version som du omedelbart kan gå över till. Det är enklare än någonsin att utveckla appar som kan användas på båda operativsystem, så det bör bli allt enklare att flytta mellan de två också.