Roliga Android-spel

Det finns gott om roliga spel till android
vare sig man söker action och fart eller om man föredrar färgglatt och lättsamt. Med allt från Modern Combat 5: Blackout till Angry Birds, så finns det definitivt något för alla. Vissa är gratis, andra inte, och vissa kräver internetuppkoppling medan andra kan spelas när och var som helst, men det de alla har gemensamt är att de är alldeles utmärkta tidsfördriv. En smartphone är alltså mer än bara ett sätt att kolla mailen och Facebook – med lite spel kan man förgylla vilken dag som helst.

Tecknat, old school och 3D

Om man känner sig lite nostalgisk så finns det mobilspel som väljer bort bra grafik och snygga effekter, för att istället fokusera på retro-design eller story. Sonic Dash är ett gratisspel som blåser lite nytt liv i den klassiska igelkotten, med möjlighet att köpa flera tillbehör och funktioner i spelet för den som vill. Pokémon Shuffle är ett annat spel som i sin enkelhet kan vara väldigt underhållande, med en pusselkänsla som passar de som tidigare gillat till exempel Candy Crush och andra liknande spel. Vill man gå helt åt andra hållet finns Samurai 2: Vengeance, där mycket fokus har lagts på att presentera riktigt fin grafik med en bra story, eller kanske Backstab, som inspirerats av spel som Assassin’s Creed. Mobilspel finns i former som passar de flesta – nyckelring är en bra give away i tävlingar, men kanske skulle det alltså satsas på att ge bort mobilspel istället, för att erbjuda lite mer variation och underhållning.

Olika typer av strategi

Det finns alltså fler roliga och varierade svenskutvecklat spel till android än någonsin, med något som faller de allra flesta i smaken. Sim City finns numera som mobilspel, där man kan bygga och skapa alla möjliga typer av urbana landskap, och för en lite lättsammare känsla finns Kim Kardashian: Hollywood, där målet är att klättra uppför stegen i Hollywood och öka sin popularitet. Mer klassiska strategispel i mer av ett RPG-format finns också, som exempelvis Autumn Dynasty och Kingdom Rush Frontiers. Andra strategispel är Breach & Clear, Devil’s Attorney och Plague Inc., för de som söker lite andra typer av scenarios och känsla. Kort sagt, så finns det idag massor av olika typer av spel, så att alla verkligen ska kunna hitta något de gillar. Oavsett vad som passar just dig, så finns det något i app-världen som kan fylla dina tråkiga stunder med underhållning, spänning och skratt – det gäller bara att prova.