Fördelar med android

Står du i begrepp att köpa en ny mobiltelefon? På samma sätt som det finns en vänskaplig konkurrens mellan PC och Mac när det handlar om datorer finns det en motsättning mellan iPhones och android-telefoner. När man köper en ny teknisk apparat är det meningen att den ska fylla alla ens önskemål som man har på produkten. Det gäller särskilt i de fall där kostnaden är dyr, som det ofta är när man införskaffar en ny dator eller mobiltelefon. Här kommer vi gå igenom några av fördelarna med att ha en android.

Fördelar och nackdelar

Vilket är bästa valet? Det är en fråga som många ställer sig. Allt beror egentligen på vad du har för krav på din nya telefon. Är det surfhastigheten, storleken på telefonen eller möjligheten att installera många appar som är viktigast för dig? Svaren på dessa frågor kan avgöra vilken mobiltelefon du väljer att införskaffa. Android är kända för sin överlägsna surfhastighet eftersom nästan alla modeller använder sig av 4G. Apples iPhones använder sig visserligen också av 4G, men alla modeller har inte stöd för det. Android är också populära för att dessa mobiltelefoner brukar vara billigare. Det gäller inte bara inköpspriset utan även underhållet – eftersom de flesta androidtelefoner är gjorda i plast går de inte sönder på samma sätt som iPhone har en tendens att göra. Om man ständigt måste byta ut framsidan på mobiltelefonen skjuter det sammanlagda priset i höjden, även om det inte var så dyrt i början.

Välj utifrån dina behov

När man ska shoppa hem en ny mobiltelefon gäller det att tänka efter ordentligt. Vad vill du ha ut av en mobiltelefon? Långt borta är de dagarna när vi bara ringde och skickade sms, numera är smart phones ett naturligt sätt att till exempel umgås med sina vänner, via sociala medier. Det finns en traditionell motsättning mellan android-telefoner och iPhone, på samma sätt som PC och Mac-datorer tävlar med varandra i popularitet. När du ska köpa en telefon är det smart att höja sig ovanför dessa åsikter och se saken objektivt. Föredrar du hög hastighet på nätet eller vill du ha en telefon som är lätt att förstå sig på? Det finns många fördelar med båda alternativen och en fördel med android är möjligheten till att alltid surfa i 4G. Det är bra om man till exempel gillar att spela mobilspel på bussen eller arbetar med tunga appar på mobilen.