De populäraste Android-apparna

Om du har en telefon med operativsystemet Android installerat vet du att det är applikationerna – eller apparna, som de vanligtvis kallas – som utgör systemets kärna. Det finns numera appar för alla möjliga syften, vilket gör att du kan skräddarsy din egen telefon och göra den till vad du vill. Vill du komma igång med träningen? Då kan en app som mäter dina löprundor hjälpa dig att hålla koll på dina framsteg. Vill du ha billig och enkel kontakt med släkt och vänner från hela världen? Då finns det gott om appar för sociala medier som sköter jobbet åt dig.

 

En av de mest praktiska apparna om du åker mycket lokaltrafik är Resrobot. Den håller koll på alla tidtabeller i Sverige och kan därför med fördel användas oavsett var i landet du befinner dig. Det betyder också att du enklare kan kolla upp busstider när du kommer till en ny stad utan att behöva göra krångliga sökningar på nätet eller ta dig till turistbyrån för att veta när lokalbussarna går. Dessutom använder sig Resrobot av GoogleMaps för att kalkylera exakta avstånd och du kan därefter följa väganvisningarna med hjälp av en inbyggd GPS i din telefon. På så sätt hittar du lätt till busshållplatsen och slipper oroa dig över att missa bussen.

En annan populär app är Spotify. Den svenska streamingtjänsten har länge varit ett populärt alternativ för musikälskare som har sett det tilltalande i att få ett brett utbud av musik utan att behöva stå för dyra nedladdningar. När den nu finns i mobilen är Spotify-appen ett oslagbart sätt att få all världens musik direkt i din mobiltelefon. Det kan dock vara värt att notera att streaming via Spotify använder sig av mobildata när du saknar uppkoppling till WiFi, vilket betyder att ett fördelaktigt surfabonnemang är att rekommendera om du inte vill få en dyr mobilräkning i slutet av månaden.

Om du inte hittar vad du söker efter i appväg kan du ta saken i egna händer. Numera är det nämligen möjligt att göra en app för Android på egen hand. Om du har grundläggande tekniska kunskaper och rätt utrustning kan du snabbt lära dig att utveckla en egen app.