Androidanvändare – visste du det här?

Majoriteten av alla människor har bra koll på den smartphone som de använder sig av. Det beror mycket på att vi redan är vana vid den moderna teknik som finns, men det har också med vårt ständiga användande att göra. Det pillas på telefonerna från morgon till kväll och de allra flesta känner att de har stenkoll på hur mobilen fungerar, men stämmer det verkligen? Här har vi listat några riktigt spännande saker som du troligtvis inte hade koll på att din Android kunde göra!

 

Innan vi drar igång med de roliga funktionerna. Det är viktigt att din Android är uppdaterad till KitKat 4.4 för att du ska kunna ta del av dessa!

 

Skriv utan att trycka

Trött på att göra pekfingervalsen? Oroa dig inte! Om du har en Android ska din telefon vara smart nog att istället förstå gester. Det betyder att du kan dra ditt finger över tangentbordet i den ordning som ordet skrivs, bokstav för bokstav, och din mobil ska själv kunna få stavningen rätt.

Bak mot bak

Vill du ha ett snabbt och enkelt sätt att dela bilder eller innehåll med en annan androidanvändare? Då kan du köra en Android beam. Det betyder att du håller din baksida av telefonen mot baksidan av mottagarens telefon för att på så sätt skicka innehållet vidare. Det kan vara allt från bilder till kontakter eller till och med appar.

Nytt utseende

Har du tröttnat på att din mobil ser ut som alla andra, åtminstone när det gäller skärmens utseende och design? Oroa dig inte! På Google Play kan du hitta mängder av olika typer av appar och gränssnitt som du kan använda dig av. Du kan själv välja om du bara vill ändra ikonerna, t.ex. genom att ladda ner ett ikonpaket (t.ex. Nox), men du kan även ändra det fullständiga utseendet med t.ex. Nova Launcher. När vi ändå är igång med appar. Har du en rolig och spännande idé ska du kontakta pija.se för hjälp med utvecklingen av appen.

Använd ansiktet

Har du svårt att komma ihåg din kod till mobilen? Du är inte ensam, men nu är detta ett minne blott. Du kan istället använda dig av ditt eget ansikte och det bästa är att det här inte är en kod som någon annan kan stjäla från dig. Android erbjuder ansiktsigenkänning. Du hittar till funktionen genom inställningar – säkerhet – skärmlås.

Stegräknare

Vill du ha koll på att du får tillräckligt mycket motion under en dag eller vill du bara se hur långt det är från en plats till en annan? Då är det telefonen som du ska använda dig av. Din Android har nämligen en inbyggd stegräknare som du kan ha aktiverad när helst du känner för det.