Android på PC

Operativsystem har verkligen gjort stora framsteg sedan persondatorn först dök upp. Vem minns inte den tråkiga, svartvita interaktion som gällde för ett par decennier sedan? Idag är inte bara kvaliteten bättre, utan också utbudet – måhända två sidor av samma mynt. I och med att våra mobiltelefoner idag i princip är minidatorer, finns ju behov av särskilda operativsystem för dem, utöver de för vanliga datorer. Googles operativsystem Android har lyckats bli ganska dominant på kort tid. Glada nyheter för användare av Androidbaserade telefoner är att det nu släpps en version av operativsystemet som kan köras på en vanlig persondator.

Mobilen inte längre nödvändig för apparna

Så mycket av våra liv kretsar idag kring användandet av mobilappar, att vi blir väldigt fästa vid våra telefoner. I många fall kan det kännas ganska störande att inte ha mobilen i hand, när man känner för att spela favoritspelet eller använda en viss app. Eller så upplevs det som frustrerande att man måste hålla sig till den lilla mobilskärmen, när man har en riktig dator inom räckhåll. Eller så oroar man sig av alla rön om farlig strålning från mobiltelefoner, och därför hellre använder en dator. Mycket tyder på att man bör undvika det elektromagnetiska fältet kring mobiler om möjligt, och att ha mobilen bredvid sängen är ingen bra idé. Men nu kan du alltså använda Androidappar på datorn!

Ytterligare ett gratisprogram gör livet lättare

Tack vare det nya gratisprogrammet Remix OS kan du alltså använda dina favoritappar även på din PC nu för tiden. Spela frågesport med dina vänner utan att råka peka fel på den lilla skärmen, eller slipp helt enkelt oron för mobilens elektromagnetiska fält. Studier har ju visat att dessa kan påverka hjärnan på ett negativa sätt. En studie lyfter fram att endast cirka 30 minuters kontakt räcker för att hjärnans glukosnivåer ska påverkas. Glukos kan beskrivas som hjärnans bränsle, och alla våra kognitiva förmågor är således beroende av hjärnans glukosförbrukning. Under det att du sover bör du enligt experter ha telefonen i så kallat flygplansläge. Värt att tänka på om du är mån om dina kognitiva kapaciteter!