Android – framtidens verktyg

Att äga en Android-telefon ger många fördelar och har en rad smarta funktioner. En gång om året kommer ofta en ny version av Android med uppdaterade och nya funktioner. En Android-telefon kan skilja sig en del från en Iphone då de har olika operativsystem.

 

Kreativa projekt med Android

 

Det inte många vet, är att man kan använda sig av Android för kreativa och konstnärliga projekt! Android kan integreras med Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro, Adobe Fresco och andra kreativa program. Det man börjar med är att hämta en app som heter Adobe Capture till sin Android-enhet. Sedan kan man skapa kreativa designer, typsnitt, mönster och färger eller teckensnitt anpassade till Adobe. Appen ger fantastiska 3D-effekter och har fått goda betyg på marknaden. En Android-telefon möjliggör skapandets kreativa process för modernt skapande genom tekniken. Ett bra exempel på en funktion i Adobe Capture, är att ta ett foto eller använda en bild för att skapa digitala penslar med kreativa idéer. Sedan kan man använda penslarna i Photoshop, Illustrator eller Fresco. Precis som med Androids smarta system, finns det även andra bra system som idag är helt digitala. Ett bra exempel är om man behöver skriva digitala avtal online. Då kan man använda sig av Precisely, där man kan få professionell hjälp med digital signering, avtalshantering eller dokumentation.

Android och AI

Android kan ladda ner många spännande appar som finns på marknaden idag. För att ladda ner appar, använder man sig av Google Play. En Android-telefon fungerar mycket bra med speciella appar för AI eller så kallad artificial intelligence. Det finns många bra AI-appar att ladda ner idag som “Google Allo”, “ELSA”, “Hound”, “Robin,” “Replica” eller till exempel Cortana för att nämna några. Gemensamt för många av dessa appar är att de gör en Android-telefon smartare med funktioner som röststyrd sökning. Det man även kan göra, är att skapa sin egen artificiella personlighet som hjälpreda i telefonen!